maandag 25 juli 2011

Lapjesdeken voor de babykamer!

Ik had zin om iets te maken voor de babykamer en bedacht dat een dekentje wel leuk zou zijn. Eerst even uitgezocht hoe ik dat het beste kon doen, eigenlijk gewoon beginnen! 

Het is een beetje een nostalgisch deken geworden met lapjes van een lakentje waar manlief als baby onder geslapen heeft, de positiejurk van zijn moeder, stof uit Nepal waar we 2x geweest zijn en meegebrachte stofjes uit Sri-Lanka. Uiteindelijk een deken met veel herinneringen.Heel veel lapjes verzamelen en deze knippen in 16 x 16 cm (door het naaien blijft er uiteindelijk een lapje van 15 x15 cm over). Toen dit gedaan alle lapjes op de grond gelegd en gaan puzzelen.


Alle lapjes in stroken genaaid, goed opgelet dat alle vakjes 15 cm zijn want anders kom je niet mooi uit met de naden. Daarna de stroken aan elkaar genaaid.

Voor de achterkant heb ik een fleece deken gebruikt. De goede kanten tegen elkaar gelegd en rondom vastgestikt. en klein stukje open gelaten en toen ongekeerd.Langs de hele rand een naadje gestikt om het netjes af te werken. Daarmee kun je ook meteen het gat van het omkeren dichtmaken zonder dat je er iets van ziet.


Het resultaat:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten